Alege limba


  Cauta

   Panouri fotovoltaice - AFM

Produse

Descarca catalogul nostru de produse


Newsletter

Completeaza campurile de mai jos pentru a te inscrie in lista noastra de abonati.

Montare Panouri Fotovoltaice

Montare Panouri Fotovoltaice

De ce ar trebui sa alegem panouri fotovoltaice?

Din ce in ce mai mult in ultimii ani, tendinta omenirii este aceea de a opta pentru surse de energie auxiliare, naturale, mai putin costisitoare si mai benefice pentru utilizator, dar si pentru mediul inconjurator. Energia electrica reprezinta cerinta majora a utilizatorilor, deoarece fara aceasta nu s-ar putea realiza aproape nimic din ceea ce ne inconjoara. Totusi, ca o alternativa la sistemul de energie traditional, utilizatorii aleg din ce in ce mai des solutiile bazate pe panouri fotovoltaice, care sa le garanteze energia de care au atata nevoie in realizarea taskurilor zilnice.

Ca si in cazul panourilor solare, panourile fotovoltaice folosesc lumina solara, insa nu pentru a o utiliza in cazul instalatiilor de incalzire, ci pentru a o distribui sub forma de energie electrica. Panourile fotovoltaice, denumite si celule solare, utilizeaza energia solara pe care o convertesc spre utilizarii acesteia in vederea alimentarii unei incinte cu ceea ce se numeste generic curent alternativ.

 

De ce ar trebui sa apelam la aceasta solutie cu panouri fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice utilizeaza lumina solara pentru functionare, iar acest lucru aduce un beneficiu imens. Soarele reprezinta cea mai puterica sursa de energie, una inepuizabila, pe care o putem exploata astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa recurgem la solutii auxiliare, costisitoare si chiar poluante. Lumina solara nu are costuri, iar acest lucru inseamna ca si energia ce va rezulta in urma procesului de captare, va fi degrevata de costuri. Este drept insa, pentru captarea energiei solare este nevoie sa investim in sistemele de panouri fotovoltaice, insa acestea, prin beneficiile pe care le ofera, devin o investitie cu adevarat pretioasa, nu atat de costisitoare pe cat ne-am imagina. Practic, in functie de dimensionarea panourilor, de necesarul estimat si de bugetul alocat se poate instala un sistem de panouri solare care sa ne respecte cerintele materiale si care sa ne ofere avantajele utilizarii unei surse de energie naturale.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa alegi un astfel de sistem de panouri fotovoltaice este acela ca sistemul in sine are o durata mare de viata, ceea ce inseamna ca nu vor fi necesare cheltuieli insemnate in ceea ce priveste mentenanta sau modificarea acestuia. Sistemul este rezistent la conditii de expunere exterioara, indeosebi la temperaturi ridicate, deoarece practic acesta este si scopul sau. In plus sistemul este rezistent la inghet, zapada, vant si ploi, astfel incat grijile din acest punct de vedere pot fi trecute cu vederea.

Una dintre intrebarile pe care le au utilizatorii vizeaza indeosebi generarea de energie in cazul in care temperaturile sunt scazute, iar soarele nu isi face aparitia. Din acest punct de vedere, un sistem de panouri fotovoltaice poate stoca in acumulatori energia din zilele cu soare, eliberand-o chiar si in zilele innorate. Fireste insa, cantitatea de energie este limitata, drept pentru care acesta poate constitui un usor dezavantaj pentru zonele lipsite de soare.

Sistemele cu panouri fotovoltaice reprezinta sursa viitorului in ceea ce priveste energia deoarece costurile de productie si de mentenanta sunt nule, lucru care atrage tot mai multi adepti. Un sistem prietenos cu mediul, dar si cu utilizatorii deopotriva, acesta va ajunge curand sa fie folosit din ce in ce mai des, tocmai pentru a reduce cheltuielile si pentru a spori confortul utilizatorilor.