Montare Panouri Fotovoltaice

De ce ar trebui sa alegem panouri fotovoltaice?

Din ce in ce mai mult in ultimii ani, tendinta omenirii este aceea de a opta pentru surse de energie auxiliare, naturale, mai putin costisitoare si mai benefice pentru utilizator, dar si pentru mediul inconjurator. Energia electrica reprezinta cerinta majora a utilizatorilor, deoarece fara aceasta nu s-ar putea realiza aproape nimic din ceea ce ne inconjoara. Totusi, ca o alternativa la sistemul de energie traditional, utilizatorii aleg din ce in ce mai des solutiile bazate pe panouri fotovoltaice, care sa le garanteze energia de care au atata nevoie in realizarea taskurilor zilnice.

Ca si in cazul panourilor solare, panourile fotovoltaice folosesc lumina solara, insa nu pentru a o utiliza in cazul instalatiilor de incalzire, ci pentru a o distribui sub forma energiei electrice. Panourile fotovoltaice, denumite si celule solare, utilizeaza energia solara pe care o convertesc spre utilizarii acesteia in vederea alimentarii unei incinte cu ceea ce se numeste generic curent alternativ.

Contactează echipa @Genway pentru a primi o ofertă personalizată și pentru a începe economisirea de bani.
Este misiunea noastră să indeplinim cele mai înalte așteptări în ceea ce privește standardele de calitate și siguranță!
https://www.genway.ro/info/oferta-sisteme-fotovoltaice
Ne puteți contacta pe e-mail  office@genway.ro, sau telefonic  0216270034

De ce ar trebui sa apelam la aceasta solutie cu panouri fotovoltaice?

In cazul panourilor fotovoltaice, acestea utilizeaza lumina solara pentru functionare, iar acest lucru aduce un beneficiu imens. Soarele reprezinta cea mai puterica sursa de energie, una inepuizabila, pe care o putem exploata astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa recurgem la solutii auxiliare, costisitoare si chiar poluante. Lumina solara nu are costuri, iar acest lucru inseamna ca si energia ce va rezulta in urma procesului de captare, va fi degrevata de costuri. Este drept insa, pentru captarea energiei solare este nevoie sa investim in sistemele de panouri fotovoltaice, insa acestea, prin beneficiile pe care le ofera, devin o investitie cu adevarat pretioasa, nu atat de costisitoare pe cat ne-am imagina. Practic, in functie de dimensionarea panourilor, de necesarul estimat si de bugetul alocat se poate instala un sistem de panouri solare care sa ne respecte cerintele materiale si care sa ne ofere avantajele utilizarii unei surse de energie naturale.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa alegi un astfel de sistem de panouri fotovoltaice este acela ca sistemul in sine are o durata mare de viata, ceea ce inseamna ca nu vor fi necesare cheltuieli insemnate in ceea ce priveste mentenanta sau modificarea acestuia. Sistemul este rezistent la conditii de expunere exterioara, indeosebi la temperaturi ridicate, deoarece practic acesta este si scopul sau. In plus sistemul este rezistent la inghet, zapada, vant si ploi, astfel incat grijile din acest punct de vedere pot fi trecute cu vederea.

Au aceste sisteme fotovoltaice dezavantaje?

Una dintre intrebarile pe care le au utilizatorii vizeaza in mod deosebit generarea de energie in cazul in care temperaturile sunt scazute, iar soarele nu isi face aparitia. Din acest punct de vedere, un sistem de panouri fotovoltaice poate stoca in acumulatori energia din zilele cu soare, eliberand-o chiar si in zilele innorate. Fireste insa, cantitatea de energie este limitata, drept pentru care acesta poate constitui un usor dezavantaj pentru zonele lipsite de soare.

Aceste sisteme fotovoltaice reprezinta viitorul

Sistemele cu panouri fotovoltaice reprezinta sursa viitorului in ceea ce priveste energia, pentru ca costurile de productie si de mentenanta sunt nule, lucru care atrage tot mai multi adepti. Un sistem prietenos cu mediul, dar si cu utilizatorii deopotriva, acesta va ajunge curand sa fie folosit din ce in ce mai des, tocmai pentru a reduce cheltuielile si pentru a spori confortul utilizatorilor.

Ce inseamna casa verde si ce legatura are cu panourile fotovoltaice?

Stiai ca energiei solare i se mai spune si energie verde? Este numita asa pentru ca nu cauzeaza niciun deranj planetei. Nu este poluanta, nu este epuizabila, este energie verde obtinuta prin convertirea energiei solare in energie electrica cu ajutorul unor sisteme de tip fotovoltaic. Nicicand nu a fost mai simplu si mai placut. Energia electrica clasica este obtinuta din diversi combustibili traditionali care, din pacate, sunt prea nocivi pentru planeta. Poluarea aerului este deja destul de ingrijoratoare acum, in momentul de fata. Daca vom continua cu vechile obiceiuri care, in mod evident, nu-i priesc planetei pe care noi suntem doar in trecere, se vor produce schimbari uriase in jurul nostru. Incalzirea globala are un nivel de accelerare peste cel estimat de specialisti si totusi nu se iau masuri concrete in diminuarea acesteia. Asa ca fii si tu cel care are o casa verde. Alege sa folosesti si tu energia verde pentru un mediu mai putin poluat, pentru o viata mai curata.

Care este durata medie de viata a panourilor fotovoltaice?

Durata medie de viata a unor sisteme fotovoltaice este destul de indelungata: aproximativ 25 de ani. De aceea, nu va trebui sa iti faci griji dupa ce faci o astfel de investitie. Nu vei risca sa nu te bucuri de noile tale sisteme fotovoltaice responsabile cu generarea de curent electric. Este posibil sa reziste si mai mult de 25 de ani, aceasta perioada este redata standard de specialisti. Vestea buna este odata achizitionate, un timp destul de indelungat nu vei avea grija lor. Panourile fotovoltaice nu trebuie sa primeasca cu tratament mai special, sa ai grija sa le intretii sau alte asemenea. Acestea sunt rezistente si la conditii meteorologice nefavorabile. De asemenea, datorita sistemului fotovoltaic foarte bine creat, te poti bucura de energie electrica in cea mai buna forma a sa. Nu vei observa diferente prea fata de energia electrica provenita de la furnizorii companiilor de energie. Panourile fotovoltaice sunt o varianta buna si de a obtine un profit, in cazul in care achizitionezi mai multe si produci mai multa energie electrica decat ai nevoie.

Pot face profit din utilizarea unor sisteme fotovoltaice?

Probabil ca te gandesti ca daca ai reusit sa scapi de grija unor facturi destul de costisitoare, ar fi de ajuns sa duci o viata linistita, dar ce ar fi daca ai avea posibilitatea sa castigi cativa banuti in plus din activitatea ta? Utilizarea sistemului fotovoltaic reprezinta intr-adevar si o responsabilitate fata de mediu, fara de poluarea care a atins cote maxime. Si, daca poti fi rasplatit pentru acest lucru, de ce sa nu incerci?

Iata cum functioneaza: daca utilizezi panouri fotovoltaice intr-un numar mult mai mare decat iti este de folos pentru locuinta ta, automat vei avea energie electrica in plus obtinuta care s-ar irosi. Pentru a nu lasa acest lucru sa se intample, poti oricand sa te afiliezi cu o companie care este dispusa sa cumpere energie electrica obtinuta prin intermediul sistemului fotovoltaic folosit de tine. Iar aceasta afiliere ti-ar aduce, bineinteles, un profit destul de insemnat cat sa iti doresti sa continui cu activitatea inceputa. Este posibila o astfel de situatie doar in cazul in care ai spatiu disponibil pentru a putea monta panourile intr-un numar cat mai mare. Vei vedea ca intr-un timp destul de scurt iti vei amortiza investitia si iti vei iubi mica ta afacere.

Care sunt diferentele intre panouri solare si panouri fotovoltaice?

In primul rand, trebuie sa te asiguri dintr-o privinta: ce nevoie ai? Folosirea unor panouri solare iti va asigura confortul termic in locuinta ta fara sa depui un efort financiar prea mare, fiind o metoda mult mai inovativa. Bineinteles, investitia va avea costuri destul de mari, insa cu timpul le vei putea amortica si te vei putea bucura de beneficiile asigurarii unui camin calduros printr-o metoda care sa nu fie poluanta si costisitoare. In cel de-al doilea caz, panourile fotovoltaice sunt responsabile cu obtinerea de curent electric in locuinta ta. Intrebuintarile acestor doua sisteme sunt diferite: unele (panouri solare) se preocupa cu confortul termic, in timp ce altele (panouri fotovoltaice) se preocupa cu producerea energiei electrice in toata perioada folosirii lor. Acum ca s-a lamurit si acest aspect, iti va fi cu siguranta mult mai usor sa achizitionezi ceea ce iti trebuie pentru a-ti pune locuinta la punct.

Este grea instalarea acestor sisteme de tip fotovoltaic?

Cu siguranta nu. Instalarea acestora este chiar facila, daca urmaresti cu atentie un ghid video in care sa iti fie explicati clar toti pasii, vei observa ca nu este nimic care sa iti puna piedici. Insa, pentru o siguranta si mai mare, mai ales daca nu esti cel mai priceput cand vine vorba de panourile fotovoltaice, opteaza sa ceri ajutorul unor specialisti care sunt obisnuiti cu o astfel de activitate. Vei scapa de un stres in plus si fiind si persoane calificate in acest domeniu, le mai poti adresa intrebari din cand in cand despre eventualele curiozitati. Odata instalate bine, acestea vor functiona fara nicio problema fara incetare, generandu-ti energia electrica de care ai nevoie in locuinta ta. Panourile de tip fotovoltaic sunt varianta cea mai buna pentru tine daca locuiesti la casa si ai o curte spatioasa in care sa le plasezi. De asemenea, aceste produse iti vor aduce schimbarea de care ai nevoie.

Este grav nivelul de poluare din lume? Putem schimba acest lucru?

Tot pe site vei observa ca sunt informatii detaliate in legatura cu acest aspect, insa pentru a prezenta pe scurt situatia si pentru a raspunde la aceasta intrebare, adevarul este ca poluarea atinge cote destul de inalte. Utilizarea simultana a multor fabrici care produc fum toxic si nociv ne-au adus in acest punct. In punctul in care sa resursele de apa potabila (care este epuizabila) sa fie puse in pericol.

Mica descriere a situatiei actuale a lumii in ceea ce priveste poluarea si incalzirea globala

Iata o mica infatisare a situatiei: fumul dens si nociv provocat de la fabricile care functioneaza in acelasi timp este eliberat in aer, aerul pe care il respiram cu totii. Acesta subtiaza tot mai mult stratul de ozon, permitand caldurii soarelui sa patrunda pe planeta cu o intensitate mult mai mare. Practic, noi indepartam acel baraj pe care il avem impotriva intensitatii soarelui mult mai repede decat ar trebui, provocand astfel mari dezastre. Temperatura se modifica constant si cu o viteza mult mai mare decat cea estimata de specialisti. Poate ca daca se mentioneaza cresterea temperaturii cu cateva grade, nu suna atat de dezastruos pe cat pare, insa, daca stam sa privim in adancime, lucrurile sunt mult mai ingrijoratoare. Specialistii au estimat o crestere a temperaturii de un grad in perioada 1880-2000, ceea ce este destul de mult. Acest grad trebuia sa fie distribuit pe o distanta de o suta de ani. Acum, pentru anul 2100 se estimeaza o crestere a temperaturii cu 4 grade Celsius, lucru ce va duce la disparitia multor specii de animale, la topirea calotelor glaciare in apa sarata a oceanelor.

Adevarul, desi ingrijorator, poate fi schimbat

Adevarul, din pacate, este mult mai profund, mult mai ingrijorator, dar daca reusim sa intelegem cu totii gravitatea situatiei si sa intelegem ca de noi depinde sa incetinim acest ritm alert al incalzirii globale, cu siguranta vom lasa in urma noastra un loc mult mai bun. Daca alegem sa achizitionam panourile fotovoltaice pentru redarea energiei electrice in casa noastra in loc de folosirea metodei clasice care este mult mai nociva, atunci am inteles gravitatea situatiei si actionam. Daca alegem sa folosim panouri solare in loc de metodele traditionale de incalzire si sa fim mai atenti putin la mediul inconjurator, inseamna ca devenim din ce in ce mai constienti de situatia in care ne aflam. Si alegem sa nu stam cu mainile in san si sa privim cum totul din jurul nostru se pierde.

Cum pot obtine aceste instalatii fotovoltaice?

Este simplu. Ne poti gasi la telefon sau ne poti trimite mail gasesti informatii detaliate in pagina de Contact Genway. Personalul nostru va prelua apelul sau mailul tau si te va ajuta. De asemenea, pe site-ul nostru gasesti informatii clare despre toate produsele, despre taxele impuse, astfel ca nimic nu te va surprinde neplacut.

Concluzie

Prin urmare, opteaza sa achizitionezi si tu panouri fotovoltaice si arata ca iti pasa de mediul inconjurator. In plus, vei avea si tu de castigat cu trecerea timpului, datorita acestor investitii foarte bine facute.
Verifica oferta noastra in pagina speciala->https://www.genway.ro/info/oferta-sisteme-fotovoltaice