Înscriere în programul REPower EU 2024, Etapa II- instalarea de panouri fotovoltaice-Populația Generala.
Grupul de firme Genway este validat în cadrul Programului RePower EU Etapa a II-a dedicată persoanelor fizice (populație generală) care nu dețin sisteme de panouri fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei electrice.
Activități eligibile
Instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice (cu o capacitate netă de cel puțin 3 kW) și de sisteme de stocare a energiei electrice autonome (cu o capacitate utilizabilă de stocare a energiei electrice de cel puțin 5 kW)
Perioada lansare apel de proiecte: estimat februarie/martie 2025
Data și ora lansării apelului pentru Etapa II vor fi comunicate de către autoritatea finanțatoare în prealabil și aprobate prin Ordin de ministru.
Documentele necesare pentru constituirea Beneficiarului final se vor anunța curand.
* Imobilele sunt eligibile doar dacă NU dețin niciunul dintre cele două sisteme( sistem fotovoltaic, sistem de stocare)
**Programul NU include clădirile de tip duplex sau alte tipuri de clădiri multifamiliale.
Document de identitate al beneficiarului final✓Adresa din cartea de identitate trebuie să fie aceeași cu adresa de implementare (din extrasul de carte funciară).
✓Dacă adresa din cartea de identitate nu corespunde, din motive precum renumerotarea străzii sau a numărului, este necesar un certificat de nomenclatură stradală de la primărie care să facă legătura între numărul din cartea funciară și adresa actualizată din cartea de identitate.
Extras de carte funciară emis pe numele beneficiarului final
✓Extrasul trebuie să aibă o vechime de cel mult 60 de zile înainte de depunerea dosarului.
✓Beneficiarul final trebuie să dețină dreptul de proprietate asupra imobilului și minim 50% din clădire și teren.
✓Dacă imobilul este afectat de ipotecă, este necesar contractul de ipotecă imobiliară și o dovadă a obligațiilor de plată cu vechime de cel mult 60 de zile la data depunerii.
Documente pentru coproprietari
✓Dacă există coproprietari, este necesară cartea de identitate a fiecăruia.
Adeverinta emisa de Directia Judeteana de Cultura prin care se atestă faptul că respectiva
clădire nu este clasată/în curs de clasare ca monument istoric aflată în patrimoniul UNESCO, în patrimoniul cultural național, în patrimoniul cultural local din mediul urban și rural sau că aceasta nu este amplasată într-o zonă de protecţie a monumentelor istorice şi/sau într-o zonă construită protejată aprobată potrivit legii.
✓ Clădirea nu este clasată/în curs de clasare ca monument istoric aflată în patrimoniul UNESCO, în patrimoniul cultural național, în patrimoniul cultural local din mediul urban și rural.
✓ Clădirea NU este inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial (Hotărârea Guvernului nr.493/2004 pentru aprobarea Metodologiei privind monitorizarea monumentelor istorice înscrise în Lista patrimoniului mondial, anexa A), lista patrimoniului cultural naţional sau lista patrimoniului cultural local din mediul urban și rural (Ordinul nr. 2828 din 24 decembrie 2015, emis de ministrul culturii, pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2.314/2004 privind aprobarea Listei monumentelor istorice, actualizată, şi a Listei monumentelor istorice dispărute, cu modificările ulterioare).
✓ Clădirea nu este amplasată într-o zonă de protecție a monumentelor istorice și/sau în zone construite protejate aprobate conform legii.
Lansarea acestui apel de proiecte se va realiza ulterior închiderii apelurilor dedicate Componentelor A si B În cadrul programului RePower EU , Investiția 4.
Vă rugam să completați formularul de mai jos cu cerinta „Inscriere RePower Etapa2” și veți primi informări actualizate despre înscrierea în program
Inscriere in programul REPowerEU 2024, Investitia 4-Sisteme de stocare
Înscrierea în programul RePower EU Etapa 1 de către companiile din grupul de firme Genway a fost finalizată, cererile de finanțare au fost transmise în platforma electronică a PNRR
Etapa urmatoare este validarea MIPE și Publicarea listei cu proiectele selectate pentru finanțare și notificarea solicitanților
Informații despre programul RePowerEU – Etapa 1: COMPONENTA B (destinat populației generale, inclusiv persoanelor vulnerabile)
Scopul programului:
Programul RePowerEU – Etapa 1, COMPONENTA B are ca obiectiv sprijinirea instalării de sisteme de stocare a energiei electrice cu o capacitate utilizabilă de cel puțin 5 kWh. Acest program se adresează proprietarilor care au deja un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate de cel puțin 3 kW.
Pentru mai multe detalii, Ghidul Solicitantului este disponibil pe pagina Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, la următorul link: https://mfe.gov.ro/category/anunturi-pnrr/
Actualizare MIPE 28.11.2024: a fost publicat Ordinul MIPE nr. 7075/28.11.2024 ce contine modificări și completări la Ghidul Specific Condiții de accesare a fondurilor europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență în cadrul apelurilor de proiecte aferente Investiției 4
Data și ora de începere a depunerilor în platforma PNRR: 16.12.2024, ora 10:00
Data și ora de închidere a depunerilor în platforma PNRR: 27.01.2025, ora 17:00 sau la atingerea plafonului de 120% din alocarea disponibilă
Oferta comercială se poate vizualiza accesând link-ul următor https://www.genway.ro/oferta-repower-eu-2024/
Documente necesare pentru constituirea dosarului Beneficiarului Final:
1.Document de identitate
Pentru a dovedi identitatea beneficiarului final, se va include un document de identitate valabil (copia cărții de identitate).
Criterii de eligibilitate verificate:
✓ Beneficiarul final este persoană fizică cu domiciliul în România.
✓ Adresa de domiciliu din cartea de identitate trebuie să corespundă cu adresa clădirii rezidențiale obiect al proiectului.
✓ Dacă adresa din cartea de identitate nu corespunde, din motive precum renumerotarea străzii, sau a numărului, este necesar un certificat de nomenclatură stradală de la primărie care să facă legătura între numărul Cărții funciară și adresa din cartea de identitate.
✓ Dacă există discrepanțe între numele Beneficiarului final din cartea de identitate și cel din documentele de proprietate, încărcați și un document justificativ, cum ar fi un Certificat de căsătorie.
- Documente privind dreptul de proprietate
Pentru a dovedi dreptul de proprietate privată asupra imobilului (teren și/sau clădire) pe care se realizează investiția, trebuie prezentat un Extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final, cu o vechime de maximum 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului.
Criterii de eligibilitate verificate:
✓ Beneficiarul final trebuie să dețină minimum 50% din suprafața utilă a clădirii și minimum 50% din suprafața terenului.
✓ Beneficiarul final trebuie să dețină minimum 50% din suprafața utilă a clădirii. Dacă se dorește instalarea pe teren, atunci Beneficiarul final trebuie să dețină minimum 50% din suprafața utilă a clădirii și minimum 50% din suprafața terenului.
✓ Imobilul nu este afectat de sarcini sau interdicții care ar putea împiedica implementarea proiectului și nu face obiectul unor litigii.
✓ Beneficiarul final și ceilalți proprietari și-au dat acordul pentru implementarea proiectului (conform contractului comercial).
✓ În cazul în care imobilul este afectat de o ipotecă, este necesar contractul de ipotecă imobiliară și ultima dovadă a obligațiilor de plată, emisă cu cel mult 60 de zile înainte de semnarea contractului comercial.
- Contractul comercial dintre consumator, în calitate de beneficiar final și instalator
Contractul va fi generat de către noi după verificarea documentelor. Acesta va include, dacă este cazul, acordul coproprietarilor.
- Certificatul de racordare de prosumator existent
Certificatul de racordare trebuie să fie emis înainte de depunerea cererii de finanțare și nu trebuie să includă un sistem de stocare.
- Alte documente relevante pentru demonstrarea criteriilor de eligibilitate. În cazul în care este necesară clarificarea unor inadvertențe identificate în documentele solicitate anterior, beneficiarul final poate anexa documente suplimentare (certificat de căsătorie, carte identitate coproprietar, de nomenclatură stradală etc).
În domeniul sistemelor fotovoltaice, la Genway avem peste 8.100 de proiecte pe care le-am gestionat încă din faza de idee până la obținerea certificatului de racordare.
În cadrul proiectelor cu fonduri europene am participat activ ca proiectant și instalator. Liniile de finanțare la care am participat :Casa Verde, ElectricUp, StartUp Nation, PNRR.
Suntem parteneri, service autorizat și distribuitori pentru producători de top: Fronius, Huawei ,Ja Solar, Trina solar, BYD și SunTree;
Veți beneficia de calitatea serviciilor impuse prin certificatele ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001;
Deținem atestate ANRE tip E1 și E2 care ne oferă posibilitatea de a proiecta și executa lucrări la orice nivel de tensiune;
Suntem instalator validat A.F.M. pentru programele privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională
Experiența menționată mai sus ne oferă curajul de a aborda orice tip de proiect în cadrul sistemelor fotovoltaice, indiferent de complexitatea acestuia.
Persoanele de contact pentru programul REPower EU 2024:
- Regiunea București-Ilfov. Persoana de contact: Chiroabă Gabriel, mobil: 0786.719.400, e-mail: gabriel.chiroaba@genway.ro;
- Regiunea Sud-Muntenia – județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman. Persoana de contact: Radu Paun, mobil: 0786 173 341, e-mail: radu.paun@genway.ro;
- Regiunea Sud-Vest – județele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt și Vâlcea. Persoana de contact: Popa Magdalena, mobil: 0746.888.838, e-mail: magdalena.popa@genway.ro;
- Regiunea Sud- Est – județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea. Persoana de contact Dănăila Alexandra, mobil: 0742.014.954, e-mail: alexandra.danaila@genway.ro;
- Regiunea Nord Est – județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Persoana de contact: Mihaela Dumitriu, mobil: 0742.014.956, e-mail: mihaela.dumitriu@genway.ro;
- Regiunea Vest – județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Persoana de contact: Andreea Lungu, mobil: 0770.355.149, e-mail: andreea.lungu@genway.ro;
- Regiunea Nord Vest – județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș. Persoana de contact: Mihaela Dumitriu, mobil: 0742.014.956, e-mail: mihaela.dumitriu@genway.ro;
- Regiunea Centru – județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Persoana de contact: Mihai Radu, mobil: 0746.013.584, e-mail: mihai.radu@genway.ro;