Genway

Intrebari Frecvente -Repower EU

Intrebari Frecvente

Intrebări referitoare la programul RePowerEU - Etapa 1: COMPONENTA B (destinat populației generale, inclusiv persoanelor vulnerabile)

Răspuns: REPowerEU este o inițiativă europeană menită să sprijine tranziția energetică durabilă, prin creșterea independenței energetice și promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

În cadrul Componentei C16, Investiția 4, apelurile sunt lansate conform următoarelor etape:

Etapa I – Componenta A: Adresată exclusiv consumatorilor vulnerabili de energie care nu dețin un sistem fotovoltaic sau de stocare a energiei. Prin acest apel se pot obține vouchere pentru:

Instalarea de noi sisteme de panouri fotovoltaice cu o capacitate netă de cel puțin 3 kW.

Instalarea de sisteme de stocare a energiei electrice cu o capacitate de stocare de minimum 5 kW.

Acest apel include și locuințele izolate energetic, fără acces la rețelele de energie electrică.

Etapa I – Componenta B: Deschisă persoanelor fizice, inclusiv consumatorilor vulnerabili de energie, care dețin deja un sistem fotovoltaic cu o capacitate netă de cel puțin 3 kW. Aceasta prevede sprijin pentru instalarea de:

Sisteme autonome de stocare a energiei electrice, cu o capacitate de stocare de minimum 5 kW.

Etapa II: Destinată persoanelor fizice care nu dețin nici un sistem fotovoltaic sau de stocare a energiei. În cadrul acestui apel, se oferă suport pentru:

Instalarea de noi sisteme de panouri fotovoltaice de cel puțin 3 kW.

Sisteme de stocare a energiei electrice autonome, cu o capacitate de cel puțin 5 kW.

Răspuns: 

Accesați link-ul următor pentru autentificare: https://www.app.genway.ro/clienti/login

Având în vedere că depunerea proiectelor se va închide la atingerea pragului de 120% din alocarea disponibilă și că numărul total de vouchere disponibile este limitat la 20.000, anticipăm o fereastră scurtă de înscrieri. Pentru a facilita procesul de depunere din data de 16 decembrie, vom prelua documentele necesare până la data de 27 noiembrie.

Întrucât volumul de activitate al reprezentanților zonali va fi foarte mare în această perioadă, vă rugăm să consultați instrucțiunile de mai jos sau prezentarea detaliata pentru încărcarea documentelor ce se poate descarca accesând următorul link: https://www.genway.ro/instructiuni-utilizatori-inscriere-repower-eu-genway
Oferta comercială se poate descărca accesând link-ul următor: https://www.genway.ro/oferta-repowereu

Răspuns: Începând cu data de 12.11.2024, vă puteți înregistra și trimite documentele pentru a participa la această etapă a programului. Pentru a facilita procesul de depunere din data de 16 decembrie, vom prelua documentele necesare până la data de 27 noiembrie.

Răspuns: Pentru a participa în programul REPowerEU, beneficiarii finali trebuie să depună următoarele documente:

  1. Document de identitate al beneficiarului final
  2. Documente privind dreptul de proprietate, diferite în funcție de etapa și componenta apelului:
    • Pentru Etapa I, Componenta A (consumatori vulnerabili de energie):
      • Extras de carte funciară emis pe numele beneficiarului final, cu o vechime de maxim 60 de zile la data depunerii dosarului la Ghișeul Unic de Eficiență Energetică (GUEE).
      • Sau orice document emis de autoritatea publică locală care atestă dreptul de proprietate și cota aferentă, emis cu maxim 60 de zile înainte de data depunerii dosarului la GUEE.
    • Pentru Etapa I, Componenta B și Etapa II:
      • Extras de carte funciară emis pe numele beneficiarului final, cu maxim 60 de zile înainte de depunerea dosarului la operatorul economic.
  3. Certificatul de racordare de prosumator existent (doar pentru Componenta B).
  4. Contractul de ipotecă imobiliară și ultima dovadă a obligațiilor de plată (doar dacă au fost instituite ipoteci imobiliare).

Pentru etapa II, se va anexa, în plus, documentul, emis de autoritatea responsabilă, prin care se atestă faptul că respectiva clădire nu este clasată/în curs de clasare ca monument istoric aflată în patrimoniul UNESCO, în patrimoniul cultural național, în patrimoniul cultural local din mediul urban și rural sau că aceasta nu este amplasată într-o zonă

de protecţie a monumentelor istorice şi/sau într-o zonă construită protejată aprobată potrivit legii.

Răspuns: Oferta pentru pachetele standard compatibile cu programul RePower Eu Etapa 1 Componenta B se poate consulta pe website la adresa  https://www.genway.ro//oferta-repower-eu-2024/

Ofertele se pot personaliza în funcție de necesitatea fiecărui client. Pentru a obține oferta personalizată este
necesar să contactați reprezentantul zonal.

Răspuns: Persoana vulnerabilă este persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minime, care îndeplinește condițiile prevăzute în Legea nr. 226 din 16 septembrie 2021, privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, cu modificările și completările ulterioare, și care se regăsește pe lista persoanelor vulnerabile preluată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în baza datelor colectate și existente la nivel național de către Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD)

Răspuns: Ghișeul Unic de Eficiență Energetică (GUEE) este un instrument creat pentru a facilita accesul la informații esențiale privind eficiența energetică, legislația aplicabilă și oportunitățile de finanțare în domeniul eficienței energetice în clădiri și gospodării, renovarea energetică a clădirilor și utilizarea surselor regenerabile de energie. GUEE se regăsește în cadrul fiecărui Consiliu Județean, unde poate fi contactat pentru informații suplimentare și îndrumare.

Răspuns: Listele cu persoanele vulnerabile sunt gestionate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), care le preia pe baza datelor colectate la nivel național prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD). Aceste liste sunt puse la dispoziția Ghișeelor Unice de Eficiență Energetică (GUEE) și a autorităților publice locale pentru implementarea programelor destinate sprijinirii persoanelor vulnerabile. Contacte REȚEAUA NATIONALĂ DE GHIȘEE UNICE DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ : https://www.mdlpa.ro/subarticles/8/ghiseeuniceeficientaenergetica

Răspuns: Da, sunteți eligibil. Etapa I, Componenta A include și locuințele izolate energetic, fără acces la rețelele de energie electrică, pentru a sprijini consumatorii vulnerabili în accesarea surselor de energie regenerabilă.

Răspuns: Beneficiarul final va transmite documentele necesare către Solicitantul cererii de finanțare (instalatorul ales). Instalatorul va depune aceste documente în numele beneficiarului final în cadrul procesului de finanțare.

Răspuns:   

Durata apelului de proiecte pentru Etapa I – Componenta A:

  • Data și ora de începere a depunerii proiectelor în platforma PNRR: 16 decembrie 2024, ora 10:00.
  • Data și ora de închidere a depunerii proiectelor în platforma PNRR: 17 februarie 2025, ora 17:00.

Durata apelului de proiecte pentru Etapa I – Componenta B:

  • Data și ora de începere a depunerii proiectelor în platforma PNRR: 16 decembrie 2024, ora 10:00.
  • Data și ora de închidere a depunerii proiectelor în platforma PNRR: 27 ianuarie 2025, ora 17:00.

Răspuns: După ce ați depus documentele și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate în Ghidul solicitantului, instalatorul vă va transmite contractul comercial pentru semnare. După ce semnați contractul, instalatorul va depune toate documentele necesare în perioada de depunere a proiectelor.

Răspuns: Beneficiarii Casa Verde, care au instalat sistem fotovoltaic de minim 3 kW sunt eligibili pentru actuala finanțare, Etapa I/B, dacă nu au deja instalat un alt sistem de stocare și, desigur, dacă îndeplinesc toate celelalte condiții de eligibilitate menționate în Ghidul solicitantului.

Răspuns: Nu. Sunt eligibili doar beneficiarii finali care nu dețin un alt sistem de stocare și care îndeplinesc toate celelalte criterii de eligibilitate specificate în Ghidul solicitantului.
Acceseaza  Ghid finantare Repower

Răspuns: Implementarea activităților pentru Investiția 4 trebuie finalizată până la data de 30 septembrie 2025.

Răspuns: Nu. Genway solicită exclusivitate în cadrul apelului de finanțare din partea beneficiarilor finali pe care îi include în cererea sa de finanțare, conform contractului comercial.

Răspuns: Nu. Este necesar să aveți statutul de prosumator până la data începerii depunerii proiectelor, respectiv 02 decembrie 2024.

Răspuns: Depunerea proiectelor este acceptată până la un plafon de 120% din alocarea disponibilă, asigurând astfel o participare extinsă și un nivel ridicat de competitivitate. Cu toate acestea, contractarea proiectelor se va realiza strict până la limita de 100% din bugetul alocat. Sesiunea de depunere se încheie odată ce acest prag este atins.

Răspuns: Formulă punctaj solicitant unic/lider: 𝑋 = 30% 𝑥 A/B + 30% 𝑥 C/D ++ 40% 𝑥 E/ 𝐸𝑀𝑎𝑥

unde:

A – Punctaj obținut în funcție de vechimea codului CAEN (0, 1, 3 sau 5 puncte)

B – Punctaj maxim ce poate fi obținut de către un solicitant în funcție de vechimea codului CAEN (5 puncte)

C – Profitul net sau pierderea netă al/a exercițiului financiar din anul anterior depunerii cererii de

finanțare al/a solicitantului

D – Cifra de afaceri din anul anterior depunerii cererii de finanțare a solicitantului

E – Numărul utilizatorilor/gospodăriilor incluse în cererea de finanțare

E MAX – Valoarea este egală cu 1000 utilizatori/gospodării – numărul maxim al utilizatorilor/gospodăriilor

ce pot fi incluse într-o cerere de finanțare

X – Punctaj cerere finanțare solicitant unic

Răspuns: Dacă numele dumneavoastră din cartea de identitate este diferit de cel menționat în cartea funciară, va trebui să depuneți certificatul de căsătorie sau alte documente care să ateste schimbarea numelui.

Răspuns: Dacă adresa din cartea de identitate este diferită de cea din cartea funciară, va trebui să depuneți un certificat de nomenclatură stradală care să facă legătura între numărul cărții funciare și adresa actuală din cartea de identitate.

Răspuns: Investițiile se adresează clădirilor rezidențiale unifamiliale, conform Legii 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor.
Clădirile duplex sau alte tipuri de clădire nu sunt vizate de actualele investiții.

Răspuns: Nu. Doar consumatorii vulnerabili (Etapa I, Componenta A) pot depune, în cazul în care locuința nu este intabulată, un document emis de autoritatea publică locală care atestă dreptul de proprietate și cota aferentă. Acest document trebuie să fie emis cu cel mult 60 de zile înainte de data depunerii dosarului la Ghișeul Unic de Eficiență Energetică (GUEE).

Răspuns: Nu. Pentru a fi eligibil, este necesar să prezentați un extras de carte funciară pe numele beneficiarului final, emis cu maximum 60 de zile înainte de depunerea dosarului la operatorul economic, din care să reiasă dreptul de proprietate asupra imobilului.

Răspuns: Nu. Beneficiarul final trebuie să fie persoană fizică cu domiciliul în România, iar adresa de domiciliu menționată în cartea de identitate trebuie să corespundă cu adresa clădirii rezidențiale care face obiectul proiectului.

Răspuns: Da, puteți beneficia de finanțare. În acest caz, aveți posibilitatea de a depune un document emis de autoritatea publică locală (APL), cum ar fi un extras de rol fiscal, care să ateste dreptul de proprietate și cota aferentă. Documentul trebuie să fie emis cu cel mult 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului la Ghișeul Unic de Eficiență Energetică (GUEE).

Răspuns: Da, cu condiția ca Beneficiarul final, consumator vulnerabil de energie sau persoana fizică, să dețină minimum 50% din suprafața utilă a clădirii și ca Beneficiarul final și ceilalți coproprietari să își dea acordul pentru implementarea proiectului, conform contractului comercial dintre Solicitant și Beneficiarul final.

Răspuns: Ceilalți coproprietari își vor da acordul prin semnătura în dreptul numelui lor în cadrul contractului comercial dintre Solicitant și Beneficiarul final, confirmând astfel consimțământul pentru implementarea proiectului.

Răspuns: Da, sunteți eligibil, cu condiția depunerii contractului de ipotecă imobiliară și a ultimei dovezi a obligațiilor de plată. Aceasta trebuie emisă cu cel mult 60 de zile calendaristice înainte de data semnării contractului comercial.

Răspuns: Nu, pentru a fi eligibil, imobilul nu trebuie să facă obiectul unor litigii în curs de soluționare la instanțele judecătorești care privesc dreptul invocat de solicitant pentru realizarea proiectului. De asemenea, imobilul nu trebuie să facă obiectul vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun și nici al unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică.

Răspuns: Nu, nu sunteți eligibil. Este necesar să dețineți dreptul de proprietate asupra locuinței, nu un drept de uzufruct. Uzufructul nu conferă drept de proprietate.

Răspuns: Da, sunteți eligibil. Nudă proprietate conferă dreptul de proprietate asupra imobilului, însă fără dreptul de folosință, care aparține uzufructuarului (persoana care deține dreptul de uzufruct).

Răspuns: Da, sunteți eligibil pentru finanțare în cadrul Etapei I, Componenta B, chiar dacă dețineți un invertor care nu este hibrid. Există soluții tehnice care permit integrarea unui sistem de stocare a energiei în cazul dvs.

Răspuns: Recomandarea generală este ca distanța dintre invertor și acumulator să fie cât mai mică posibil, ideal sub 10 metri. Aceasta asigură o eficiență maximă a transferului de energie și reduce riscurile asociate cu pierderile de putere.

Răspuns:
a)    Acumulatorii high voltage funcționeză cu tensiuni mari și curenți mici. Acest lucru oferă o reducere semnificativă a pierderilor ce se traduce într-o eficiență sporită pentru acumulatorii high voltage. Totodată se reduce semnificativ stresul asupra cablajelor și a componentelor bateriei.
b)    Acumulatorii high voltage au o rată de descărcare/încărcare mai mare. Acest lucru se traduce prin reducerea timpului de încărcare și posibilitatea de gestionare unor sarcini mai mari. 
c)    Pe lângă mini BMS-ul din fiecare compartiment de celule, acumulatorii de înaltă tensiune (high voltage) conțin încă un BMS principal ce are rol de protecție sporită urmărind tensiunea și curentul pentru fiecare celulă. În cazul diferențelor majore BMS-ul va încerca echilibrarea celulelor, iar în cazul în care nu reușeste va comanda oprirea acumulatorului prin întreruperea siguranței generale din BMS-ul principal.

Răspuns:
a)    Acumulatorii LiFePO4 sunt mai stabili din punct de vedere termic și chimic comparativ cu alte tipuri de acumulatori. Aceștia sunt mai puțini predispuși la explozii sau incendii, ceea ce îi face o alegere mai sigură pentru utilizarea în cadrul aplicațiilor de stocare rezidențială.
b)    Acumulatorii LiFePO4 au o durată de viață mai lungă, de obicei între 2000 și 8000 de cicluri de încărcare/descărcare, ceea ce le oferă o durabilitate mai mare comparativ cu acumulatorii Li-ion sau NiMH.
c)    Acumulatorii LiFePO4 pot să fie descărcați până la 80%-85% fără a deteriora bateria prematur, ceea ce permite utilizarea unei părți mai mari din capacitatea sa utilă.
d)    Acumulatorii LiFePO4 au o performanță mai bună pentru fiecare interval de temperatură în comparație cu acumulatorii Li-ion sau NiMH, ceea ce este esențial în medii cu clima temperată.
e)    Acumulatorii LiFePO4 au o eficiență de încărcare/descărcare mai bună (aproximativ 95-98%) comparativ cu NiMH, sau acumulatorii gel, ceea ce se traduce în mai puține pierderi de energie.
f)    Acumulatorii LiFePO4 au o rată de descărcare/încărcare mai mare. Acest lucru se traduce prin reducerea timpului de încărcare și posibilitatea de gestionare unor sarcini mai mari. 
g)    Compușii utilizați în LiFePO4 sunt considerați mai puțin dăunători pentru mediu comparativ cu materialele utilizate în alte tipuri de acumulatori, cum ar fi cobaltul în unele baterii Li-ion. Acest lucru se traduce printr-un impact ecologic redus.
h)    LiFePO4 are o tensiune de platou stabilă pe parcursul descărcării, ceea ce asigură o furnizare constantă de energie, esențială pentru funcționarea sistemelor fotovoltaice.

Răspuns:
a)    BMS-ul monitorizează în permanență parametrii critici ai acumulatorilor, precum tensiunea, curentul, temperatura și starea de încărcare (SOC – State of Charge) pentru fiecare celulă. Acesta permite o evaluare exactă a sănătății acumulatorilor.
b)    În timpul încărcării și descărcării, celulele unei baterii pot avea performanțe diferite. BMS-ul echilibrează tensiunea între celule pentru a preveni suprasarcinile sau descărcările excesive, prelungind astfel durata de viață a bateriei.
c)    BMS-ul protejează acumulatorii de condiții periculoase, cum ar fi supratensiunea, supracurentul și temperaturile extreme. Dacă parametrii depășesc limitele stabilite, sistemul BMS poate opri procesul de încărcare sau descărcare. În funcție de gravitatea problemei decuplarea automată se poate realiza software sau hardware
d)    În cadrul soluțiilor integrate (invertor si sistem de stocare de la acelasi producator sau comunicație dedicată între invertor si BMS) BMS-ul comunică bidirecțional cu invertorul pentru a gestiona eficient fluxul de energie și sistemul de protecție. 
e)    Prin gestionarea corectă a ciclurilor de încărcare și descărcare, și prin menținerea celulelor în intervale de tensiune sigure, BMS-ul ajută la prevenirea deteriorării prematură a celulelor.
f)    Un BMS bine proiectat poate maximiza eficiența sistemului de stocare a energiei, asigurându-se că fiecare parte a bateriei este utilizată optim.
g)    BMS-ul poate integra funcții de securitate suplimentare, cum ar fi protecția împotriva scurtcircuitelor și a defecțiunilor interne, asigurând astfel un sistem sigur pentru utilizare în aplicații de înaltă tensiune.
h)    BMS-ul poate oferi date și sugestii privind întreținerea bateriilor, ajutând utilizatorii să își mențină sistemul în stare optimă.

Răspuns:
a)    Un sistem integrat asigură o comunicație bidirecțională între invertor și acumulator. Acest lucru înseamnă că fiecare echipament transmite și primește comenzi sau confirmări. În acest mod protecțiile sunt redundante, minimizând riscul apariției unui incendiu datorat supraîncălzirii celulelor sau apariției unui defect.
b)    Producătorii de soluții integrate investesc adesea în cercetare și dezvoltare pentru utilizarea cât mai corectă a ciclurilor de încarcare/descăracare, a pragurilor de încărcare minimă și maximă, și a gestionării eficiente a energiei. Acest lucru se traduce prin prelungirea duratei de viață a sistemului de stocare.
c)    O soluție integrată beneficiază de garanție completă oferită de un singur producător eliminând riscul ca fiecare producător să se excludă de la oferirea garanției din cauza celuilalt.
d)    Majoritatea soluțiilor integrate includ opțiuni de gestionare inteligentă a energiei în funție de necesarul de consum și tariful furnizorului de energie 

Răspuns:
a)    Un acumulator cu gradul de protecție IP55 va reduce riscurile de deteriorare sau declanșarea unui posibil incendiu provocat de apă, umiditate sau praf. Protecția la praf, umiditate și apă reduce riscul de scurtcircuite și defecțiuni cauzate de infiltrarea apei sau a particulelor străine în acumulator.
b)    Datorită materialelor din care sunt fabricate, acumulatorii cu un grad de protecție IP55 au o durată de viață mai lungă și necesită mai puțină întreținere, contribuind astfel la economisirea costurilor pe termen lung
c)    Ținând cont de restricția protecției la praf, umiditate și apă, există în cadrul construcției bancului de acumulatori există mai multe straturi de protecție ce asigură efect indirect rolul de întârziere în declanșarea unui eventual incendiu și rezistență mecanică sporită.
d)    Acumulatorii cu IP55 pot fi instalați într-o gamă mai largă de locații, atât în interior, cât și în exterior.

a)    În sistemul tip ”turn” toate conexiunile între acumulatori sunt realizate de producător. Ținând cont că majoritatea incendiilor sunt provenite de la contacte imperfecte, acest lucru se traduce prin sporite siguranței în exploatare.
b)    Sistemele tip ”turn” au integrate protecțiile pentru supratemperatură, scurtcircuit, detecție fum, stingere etc.
c)    Carcasa sistemelor „turn” oferă o protecție mai bună împotriva prafului, umidității și a altor factori de mediu.
d)    Au integrat sistemul de încălzire acționabil automat. 
e)    Sistemele tip „turn” ocupă, în general, un spațiu mai mic decât cele tip „rack” pentru aceeași capacitate de stocare, ceea ce le face ideale pentru spațiile restrânse.
f)    Designul compact și integrat al sistemelor „turn” le face mai atractive din punct de vedere visual/estetic.

Da, rolul principal al sistemului de stocare este utilizarea eficientă a energiei produse. Mai exact, acumulatorul se va încărca din surplusul de energie și se va descărca în perioada în care consumul din locație depășeste producția provenită din panourile fotovoltaice. Pragul de descărcare al acumulatorului este programabil, astfel încât sistemul oferă posibilitatea păstrării ca rezervă a energiei din acumulator pentru funcția de back-up (in momentul in care se intrerupe furnizarea energiei electrice de la reteaua nationala). Funcția de back-up este disponibilă numai împreună cu tabloul de insularizare. Acest lucru oferă posibilitatea ca invertorul și consumatorii esențiali să funcționeze fără tensiune la rețeaua națională.

În cadrul vizitei din teren specialiștii nostri vor identifica poziția potrivită pentru montarea sistemului de stocare în funcție de recomandările fiecărui producător și a standardelor în vigoare.

a)    Utilizarea tehnologiei litiu fier fosfat (LiFePO4).
b)    Eficientă ridicată prin adoptarea tehnologiei de tensiune înaltă (high voltage).
c)    BMS încorporat pentru măsurarea temperaturii, tensiunii, curentului pentru fiecare celulă.
d)    Comunicație bidirecțională cu invertoarele Fronius.
e)    Siguranță automată DC acționabilă automat pentru orice eroare ce intervine în sistemul de încărcare sau descărcare.
f)    Rată de descărcare/încărcare 1C, iar pentru vârfuri de descărcare 1.5C. Acest lucru se traduce prin posibilitate alimentării din sistemul de stocare a unor sarcini egale cu capacitatea acumulatorului sau chiar cu 50% mai mari pentru perioade foarte scurte. Acest lucru este posibil în cazul dimensionării sistemului împreună cu un invertor de o putere egală sau superioară.
g)    Posibilitatea de montare în exterior cu anumite restricții referitoare la intemperii.
h)    Capacitatea declarată este energia ce se poate descărca sau încărca. Mai exact, titulatura “5.1” din codul produsului reprezintă capacitatea acumulatorului in kWh ce se poate descărca/încărca în cadrul unui ciclu de funcționare.
i)    Eficientă de 96%.
j)    Sistemul este scalabil. Ulterior montajului se pot adaga module de 2.56kWh.
k)    Tipologia tip ”turn”. Scalabilitatea în cadrul unui turn se realizează pe verticală, prin înserierea modulelor.
l)    Tipologie “plug and play”. Toate conexiunile între modulele acumulatorilor sunt realizate de către producător. Acest lucru reduce foarte mult riscul de apariția a arcului electric rezultat din contacte imperfecte.
m)    Garanție 10 ani sau 8.000 de cicluri încărcare/descărcare.
n)    Protecție la supraîncărcare, supracurent, supratemperatură și scurtcircuit.
o)    Detectarea electrochimică în timp real a temperaturii și tensiunii la nivel de celulă. Calibrarea SOH și protecția stării acumulatorului pe întregul ciclu de viață
p)    Experința în sistemele de stocare energie și control (BMS) de peste 20 de ani provenită din domeniul auto. 

a)    Utilizarea tehnologiei litiu fier fosfat (LiFePO4).
b)    Sistem de încălzire pentru funcționarea la temperaturi exterioare negative.
c)    Eficientă ridicată prin adoptarea tehnologiei de tensiune înaltă (high voltage).
d)    BMS încorporat pentru măsurarea temperaturii, tensiunii, curentului.
e)    Comunicație bidirecțională cu invertorul.
f)    Posibilitatea de montare în exterior cu anumite restricții referitoare la intemperii.
g)    Capacitatea declarată este energia ce se poate descărca sau încărca. Mai exact, titulatura “5” din codul produsului reprezintă capacitatea acumulatorului în kWh ce se poate descărca/încărca în cadrul unui ciclu de funcționare.
h)    Sistemul este scalabil. Ulterior montajului se pot adaga module de 5kWh.
i)    Conceptul „Modular”. Se referă la designul acumulatorilor cepermite izolarea rapidă a unui modul defect, fără a afecta funcționarea celorlalte module. Acest lucru crește siguranța sistemului și facilitează întreținerea.
j)    Garanție 10 ani.
k)    Tipologia tip „turn”. Scalabilitatea în cadrul unui ”turn” se realizează pe verticală, prin înserierea modulelor.
l)    Certificare  VDE AR-E 2510-50 Germania pentru cele cinci niveluri de proteție („5-Layer Protection”). Acest sistem de protecție cuprinde cinci niveluri distincte care lucrează împreună pentru a preveni defecțiunile și a asigura o funcționare sigură:
1. Protecție la nivel de celula – face referire la o supapă de siguranță care se ativează în cazul unei suprapresiuni interne, prevenind explozia.
2. Protecție structurală – Șasiu de înaltă rezistență ce rezistă la încărcarea provenită dintr-o masă de până la 5 tone. 
3. Protecție activa – Detectarea electrochimică în timp real a temperaturii și tensiunii la nivel de celulă. Calibrarea SOH și protecția stării acumulatorului pe întregul ciclu de viață
4. Protecție electrică –  Protecție la supraîncărcare, supracurent, supratemperatură și scurtcircuit
5. Protectie la nivel de software -> Software-ul de monitorizare și control al acumulatorului oferă un nivel suplimentar de protecție prin monitorizarea parmetrilor de funcționare, diagnosticarea erorilor și alertarea utilizatorului în caz de probleme.

Mulțumim clienților pentru încrederea acordată echipei Genway

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Imagine
  • Cod Produs
  • Rating
  • Preţ
  • Stock
  • Availability
  • Adaugă în coș
  • Descriere
  • Greutate
  • Dimensiuni
  • Informații suplimentare
Faceți clic în exterior pentru a ascunde bara de comparație
Comparați
Coș de cumpărături închdide