Inscriere in programul REPowerEU 2024
Informații despre RePowerEU -program de acordare a voucherelor pentru accelerarea instalării de capacități de energie regenerabilă în cadrul gospodăriilor individuale.
Obiectivul programului RePowerEU este stimularea populației pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cu capacitate netă de minim 3kW/locuință în cadrul proprietăților, precum și a sistemelor de stocare a energiei electrice, prin implementarea unei scheme de cupoane (vouchere)
Fiecare voucher are o valoare de 5.000 EURO
Apelul de proiecte se lansează în două etape de tip competitiv, cu perioade de depunere și alocări distincte
Etapa 1: se adresează prioritar populației vulnerabile și parțial populației
generale (persoanelor fizice -populația generală- care dețin în prezent un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate netă de cel puțin 3 kW -doar pentru sistemele de stocare a energiei electrice autonome).
Buget estimat etapa 1: 300.000.000 EUR >> 60.000 vouchere
Etapa 2: se va adresa populației generale și va fi deschisă atunci când alocarea din prima etapă a fost epuizată.
Buget estimat etapa 2: 310.762.268 EUR >> aproximativ 62.153 vouchere, la care se adaugă voucherele neaccesate în prima etapă.
Cine poate accesa finanțarea prin Vouchere RePowerEU
Etapa I, Componenta A
▶ Persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minime, care îndeplinește condițiile prevăzute în Legea nr.226/2021 și care se regăsește pe lista persoanelor vulnerabile furnizată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
Etapa I, Componenta B si Etapa II
▶ Persoana fizică din mediul urban și rural care încheie un contract comercial cu un solicitant în vederea accesării unui voucher.
Pentru ce se acordă finanțarea?
Activități eligibile Vouchere RePowerEU - Etapa I
Componenta A – dedicată consumatorilor vulnerabili de energie care nu dețin niciunul din cele două sisteme pentru:
▶ Instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice (cu o capacitate netă de cel puțin 3 kW) și de sisteme de stocare a energiei electrice - baterii (cu o capacitate utilizabilă de stocare a energiei electrice de cel puțin 5 kW)
Componenta B - dedicata persoanelor fizice (populația generală) inclusiv consumatori vulnerabili de energie, care dețin în prezent un sistem de panouri fotovoltaice(cu o capacitate netă de cel puțin 3 kW) pentru:
▶ Instalarea de sisteme de stocare a energiei electrice (cu o capacitate utilizabilă de stocare a energiei electrice de cel puțin 5 kW)
Apelul de proiecte pentru Etapa I : deschis în perioada noiembrie - decembrie 2024.
Etapa a II-a dedicată persoanelor fizice (populație generală) care nu dețin sisteme de panouri fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei electrice
Activități eligibile
▶ Instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice (cu o capacitate netă de cel puțin 3 kW) și de sisteme de stocare a energiei electrice autonome (cu o capacitate utilizabilă de stocare a energiei electrice de cel puțin 5 kW)
Etapa a II-a va fi deschisă de la începutul anului 2025 sau de la momentul epuizării bugetului alocat pentru Etapa I, oricare dată intervine prima.
În domeniul sistemelor fotovoltaice, la Genway avem peste 7.000 de proiecte pe care le-am gestionat încă din faza de idee până la obținerea certificatului de racordare.
În cadrul proiectelor cu fonduri europene am participat activ ca proiectant și instalator. Liniile de finanțare la care am participat :Casa Verde, ElectricUp, StartUp Nation, PNRR.
Suntem parteneri, service autorizat și distribuitori pentru producători de top: Fronius, Huawei ,Ja Solar, Trina solar, BYD și SunTree;
Veți beneficia de calitatea serviciilor impuse prin certificatele ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001;
Deținem atestate ANRE tip E1 și E2 care ne oferă posibilitatea de a proiecta și executa lucrări la orice nivel de tensiune;
Suntem instalator validat A.F.M. pentru programele privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională
Experiența menționată mai sus ne oferă curajul de a aborda orice tip de proiect în cadrul sistemelor fotovoltaice, indiferent de complexitatea acestuia.