Supravegherea video, pro sau contra

De aproximativ 30-40 de ani suntem supravegheati cu ajutorul televiziunii cu circuit inchis din toate marile orase. Cum fiecare mare schimbare din societate a adus  dezbateri frecvente  intre cei ce era de partea schimbarii si cei ce se opuneau acesteia, este evident ca nici aceasta schimbare nu a venit pe furis.

Multi sociologi au demonstrat  ca supravegherea video poate fi un plus pentru o societate in continua miscare, insa au fost si persoane care s-au opus acestui curent.  Este usor de inteles de ce unii s-au impotrivit.   Invadarea intimitatii si limitarea spatiului privat au fost  primele motivatii, care nu au fost totusi neintemeiate. Un sistem de supraveghere video, care sa impanzeasca fiecare coltisor de spatiu public a fost pentru unii o pedeapsa mai mult decat un ajutor. Cu toate acestea, fortele de ordine au simtit pe pielea lor ceea ce sociologii prevestisera. Faptele ilegale din spatiul public s-au imputinat vizibil, tocmai din cauza ca  infractorii au fost prinsi imediat dupa comiterea faptei sau in timp ce o savarseau.

Acesta este probabil marele beneficiu al unui sistem de supraveghere video, poate preveni, sau poate elucida cazuri de  ilegalitati, in cateva minute, fara sa fie nevoie de echipe uriase de politisti.

Insa, odata cu introducerea acestui sistem in scoli, gradinite, restaurant si alte incinte publice a fost eradicata  orice forma de intimidate a persoanei. Desi au fost multi razvratiti, marea majoritate a societatilor in cauza au acceptat acestea supraveghere permanenta fara reprosuri. Motivul este unul foarte simplu, au renuntat la individiualitatea omului  pentru siguranta sa.

Secolul XX si XXI nu mai sunt de mult sigure astfel ca orice gen de supraveghere a devenit acceptat, pentru a creste gradul de siguranta din spatiile publice.

Acum ca spatiile publice au fost acoperite, nu ne ramane decat sa ne asiguram ca si proprietatile private ne sunt supravegheate. Putem face acest  lucru destul de simplu, prin instalarea unui simplu kit de supraveghere video, care ne poate salva viata, sau locuinta. Tehnologia a ajuns atat de departe incat putem observa prin intermendiul internetului ce sa intampla in curtea noastra din Roamnia, chiar daca suntem in Austria sau peste mari si tari.

Un lucru este sigur, siguranta personala a devenit priordiala insecolul XXI, asa ca toate aceste imbunatatiri aduse tehnologie nu pot decat sa vina in ajutorul  nostru pentru a avea o viata cat mai linistita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *