Secolul XIX fara sistemele de supraveghere video

V-ati imaginat vreodata cum ar fi fost daca am fi ajuns in secolul XXI iar viata noastra s-ar fi desfasurat la fel ca acum doua sute de ani? Cum ar fi fost daca orice hot, criminal, asasin in serie, ar fi putut actiona in voie, atat timp cat se asigura ca nu-l vede nimeni? Ei bine, personal, cred ca ar fi fost un secol  XXI mult mai violent decat este in prezent. Marele avantaj al tehnologiei, pe langa faptul ca ne-a usurat procesul de munca, de gandire si de calatorie, este ca ne-a ferit de unul dintre cele mai mari pericole ale societatii. Violenta omului a facut ravagii de-a lungul timpului, iar secolul XX a trebuit sa puna, intr-un fel capat acestui freamat.sistem supraveghere video (2)

Imaginati-va ca cineva v-ar fi furat poseta, in timp ce mergeati acasa, pe o strada pustie. Foarte putine femei se pot lauda ca ar reusi sa obtina geanta inapoi, ba mai mult  sa puna hotul pe fuga. Cele mai multe dintre noi ar da fuga la politie sa reclame fapta si chiar daca este posibil sa fi vazut fata atacatorului sa fi dat cateva informatii utile. Daca nu ar fi existat sistemele de supraveghere video probabil ati fi ramas fara geanta pentru totdeauna. Sistemul public de supraveghere este unul dintre marile inventii ale secolului nostru, si este unul foarte eficient, fara indoiala.

Un alt exercitiu de imaginatie se preteaza celor care detin o firma sau o companie, dar care nu pot fi mereu prezenti in cadrul acesteia.  Desigur, nu inseamna ca din start , nu avem incredere in angajatii nostril, ci ca pur si simplu, un kit de supraveghere video, ne ajuta sa capatam incredere in acestia. Sa nu mai vorbim de afacerile care ruleaza valori( de la bani, la bijuterii sau gadgeturi de ultima generatie), unde un sistem de supraveghere video este vital pentru buna functionare a afacerii dumneavoastra.

Imaginati-va ca ati detine o banca si ca aceasta ar putea fi jefuita lejer de aproape oricine, in conditiile in care nu ar fi existat camera de luat vederi.

Sistemele de supraveghere video fac, intr-adevar diferenta dintre o afacere de suces si un faliment iminent. Banuiesc ca aceste scenarii sunt destul de marcante pentru dumneavoastra, astfel incat data viitoare cand va simtiti priviti sa stiti ca de fapt este spre binele dumneavoastra. Retineti, seful sau superiorii dumneavoastra nu vor sa vada ce faceti dumneavoastra in birou, ci pur si simplu sa se asigure ca va faceti treaba pentru care sunteti platit. Nu este nevoie sa va simtiti lezat pentru ca aceste sisteme sunt de fapt prezente in viata noastra pentru a ne face mai mult bine decat rau. In subconstientul nostru, faptul ca suntem priviti, nu ne forteaza decat sa ne purtam  exemplar, si sa dam tot ce-I mai bun din noi, lucru care nu poate decat sa ne duca pe culmile progresului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *