Instalatii fotovoltaice – avantaje si dezavantaje

Majoritatea resurselor de pe planeta scad putin cate putin in fiecare zi, asa ca este de la sine inteles faptul ca trebuie sa ne indreptam atentia catre metodele prietenoase cu mediul pe care le putem aplica fara riscuri sau probleme diverse.

Panourile solare au devenit din ce in ce mai populare in ultima vreme si chiar autoritatile isi doresc sa introduca prin diverse initiative dezvoltarea sistemelor de acest gen.

Panourile solare reprezinta dispozitivele care utilizeaza radiatia solara pentru producerea altor resurse. Aceste panouri sunt confectionate din materiale speciale care absorb atat caldura, cat si lumina soarelui, eliberandu- apoi celulele din componenta lor sub forma de energie termica.

Energia solara este o resursa gratuita care nu se epuizeaza, este regenerabila si nepoluanta.

In acelasi timp mai are denumirea de energie verde datorita faptului ca este atat de prietenoasa cu mediul.

Intalnim o multime de modele de panouri care utilizeaza energia solara, fiecare dintre acestea avand caracteristici proprii.

In functie de scopul pentru care au fost realizate, exista doua tipuri:

  • Panouri solare termice
  • Panouri fotovoltaice

Este important sa stii diferenta dintre acestea. Panourile solare utilizeaza energia solara pentru producerea agentului termic iar instalatiile fotovoltaice utilizeaza radiatia solara pentru producerea energiei electrice.

Principiile lor de functionare sunt foarte diferite.

Panourile solare termice sunt folosite pentru incalzirea casei sau pentru incalzirea apei menajere. In functie de materialele din care sunt confectionate si de materiale, acestea se impart in doua mari categorii: panouri termice cu tuburi vidate si panourile termice plane.

Panourile cu tuburile vidate au un grad mare de absorbtie, asigurand o distributie eficienta a caldurii.

In functie de sistemul de functionare, acestea se impart in: presurizate si nepresurizate.

Ambele panouri trebuie sa fie golite de apa pe parcursul iernii. Instalatiile fotovoltaice schimba radiatia solara in energie electrica si functioneaza pe baza celulelor voltaice. Indiferent de care ar fi alegerea ta, asigura-te ca alegi mereu calitatea inalta! Astfel, vei avea parte de cele mai bune rezultate si vei sti sigur de la bun inceput ca ai luat cea mai buna decizie din acest punct de vedere! Cauta in mediul online mai multe detalii cu privire la instalatiile fotovoltaice deoarece vei gasi o multime de informatii importante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *