Cum s-a ajuns la interfoane?

Civilizatia a adus cu sine o multime de avantaje si dezavantaje  in ceea ce priveste viata unui om. Desi a facut posibila crearea de societati complexe, autosuficiente aproape in totalitate, aceeasi civilizatie a fost un atac direct la integritatea personala a fiecaruia dintre noi.  Fiecare om s-a simtit indreptatit sa detina o suprafata de pamant, un teritoriu, peste care sa fie stapan absolut. Problema a fost apararea acestei proprietati pe care desigur ca  o voiau si altii.  In primul rand au aparut cele mai cunoscute bariere, si anume peretii, care sunt poate cea mai solida metoda de a fi in siguranta. Pe parcursul istoriei, insa, proprietea sispatiul care apartinea omului s-a marit considerabil, astfel au aparut gardurile. Aceste bariere conventionale, care mai degraba delimiteaza decat apara in zilele noastre. Alta era situatia acum cateva sute de ani, cand aceste garduri erau ziduri inalte si groase din piatra sau alte materiale dure.

Ajunsi in secolul XX, cand populatia pamantului a explodat numeric vorbind, au aparut crizele de spatiu, fapt care a dus la nasterea blocurilor inalte care putea gazdui sute de familii pe aceeasi suprafata de teren.  Dupa cum bine ati ghicit, in ultimii zeci de ani au aparut tot felul de tehnologii care mai de care mai eficiente, insa nimic nu se compara cu un simplu interfon si cateva camere de supraveghere video care pazesc cu sfintenie limitele proprietatilor noastre.

In prezent putem supraveghea, din confortul casei ce se petrece in afara portii noastre, sau mai mult in firmele pe care le detinem. Avem astazi arsenal destul cat sa ne aparam de oricine, pentru ca tot ce ne trebuie este un sistem de supraveghere video.  Pe langa acesta, care pentru unele familii poate parea scump, avem atatea alte optiuni. Printre acestea se numara videointerfonul , care ne permite sa vedem cine suna la usa sau la poarta noastra, totul doar la un click distanta, sau si mai simplu de atat banalul interfon, care permite sau nu accesul  vizitatotrilor in casele noastre.

Este bizar cum civilizatia ne-a adus atatea beneficii, dar si mai multe amenintari la adresa noastra. Si nu, exprimarea nu e gresita,  este intentionata, pentru ca de cele mai multe ori suntem amenintati chiar la noi acasa. Drumul acestei tehnologii a fost destul de lung, in conditiile in care abia in secolul XX am asistat la nasterea acestor mijloace de preventie si protectie personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *