Cum poate un sistem de supraveghere video sa-ti salveze viata?

Odata cu trecerea timpului, comportamentul omului a suferit anumite schimbari, care au fost provocate de mediul ambient sau de factori exteriori lui. Cum acesti  factori au devenit din ce in ce mai agresivi fata de integritatea noastra corporala si psihica, omul a simtit necesitatea  existentei unei bariere intre el si restul lumii exterioare, tocmai pentru a pastra aceasta integritate. sistem supraveghere video (2)

Inventarea tuturor metodelor de protectie personala au creat in acelasi timp un mai mare risc pentru viata noastra, pentru ca oamenii au acces din ce in ce mai mult la arme, munitii si alte instrumente de violenta. Sigur, putem spune ca institutiile de paza si protectie ale statului, dar si ele private pot face minuni, atunci cand acestea detin metode reale de protectie. Ce te faci insa cand spre exemplu ai fost talharit sau jefuit si nimeni nu a vazut nimic? Cate astel  de cazuri au ramas neelucidate de-a lungul timpului, tocmai pentru ca nu au existat martori? Raspunsul este simplu si , mai ales, evident. Asa ca aici intervine o idee aparent marunta, dar geniala, care avea nevoie de un sistem simplu de camere de filmat care transmiteau imaginea in timp real.  Inventarea sistemelor de supraveghere video era doar la un pas distanta de a deveni realitate.

Acest lucru s-a intamplat pentru prima data in 1966, cand o americanca din Queens a vazut necesitatea unui astfel de sistem si a patentat sistemul de supraveghere cu circuit inchis.  Iata cum, tocmai de acum aproape 4 decenii exista ochi peste tot prin preajma noastra care vegheaza tacut, dar care capteaza orice miscare.  Sunt mii de situatii peste tot prin lume cand infractori, criminali si delicventi au fost prinsi cu ajutorul imaginilor de pe camerele de luat vederi amplasate peste tot in spatiile publice. Desi unii cred ca acest sistem ne spioneaza chiar si in intimidate fara drept de apel, societatea accepta aceasta inventie tocmai pentru ca poate sa ne salveze vietile in fiecare minut. Societatea este in siguranta atat  timp cat se stie supravegheata atent, si nimeni nu poate comite infractiuni fara sa fie vazut.

Mai mult, aeasta tehnologie devine din ce in ce mai performanta, astfel ca e devenit si tot mai folosita. Mii de companii din lume folosesc astfel de sisteme de supraveghere video pentru a se asigura ca angajatii lor isi fac treaba, si ca nu comprimit integritatea firmei. In plus, aceste kituri de supraveghere video au  devenit disponibile si pentru oamenii de rand care au simtit nevoia sa-si supravegheze locuinta si dependintele,  scazand astfel probabilitatea  criminalitatii din proximitatea sa.  Daca nu va este de ajuns aflati ca aceste sisteme au fost instalate in scoli si gradinite tot din aceeasi cauza. Delicventa in randul tinerilor era in crestere acum cativa ani, insa teama de a fi prins a fost mai mare decat mandria de a fi batausul scolii, pentru multi copii, fapt ce a avut ca efect o micsorarea a frecventei  infractiunilor minore. Tot prin intermediul  sistemelor de supraveghere video au putut fi identificati la timp zeci de adolescenti din Statele Unite care au comis crime halucinante in scolile in care invatau, cazuri de care am auzit si noi.

Iata cum un sistem aproape inobservabil, cu este cel de supraveghere poate face diferenta intre o viata linistita, in siguranta si o realitate incercat in care totul este posibil. Nici macar atunci cand suntem siguri, nu suntem cu totul  singuri, cineva vegheaza permanent la siguranta societatii in care traim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *